Translated by Google Translate

NL EN US DE FR PL CZ ES PT IT SE HU GR RO SK JP CN AE IL

E & R Classics
Kleiweg 1 5145NA Waalwijk, Nederländerna
+31 416 751 393

Vi köper och säljer klassiska bilar över hela världen
Gå till inventering Sälj min bil

Aston Martin V8

Aston Martin V8 är en bil tillverkad av Aston Martin i Storbritannien mellan 1969 och 1989. Liksom alla traditionella Aston Martin-bilar var det helt handgjord. Aston Martins kunder har begärt en bil med åtta cylindrar i år, så Aston Martin utformade en större bil. Motorn var inte klar ännu, så i 1967 kom DBS ut med DB6 rak-sex Vantage-motorn. Två år senare var V8 redo och DBS V8 kom ut. Med uppsägningen av den raka och sexa vagnen i 1973 blev DBS V8, som helt enkelt kallades Aston Martin V8, den vanligaste bilen i företaget under nästan 20-år.

Aston Martin Classic Bilar Till Salu

Aston Martin V8 Vantage har blivit prisad sedan starten i 1977 för topphastigheten på 270 km / h. Motorn delades med Lagonda, men använde bättre kamaxlar, ökat kompressionsförhållande, större inloppsventiler och större förgasare monterade på nya grenrör. Föreställningen var fantastisk med en acceleration av 0-97 km / h på 5.3 sekunder, vilket var en tiondel av en sekund snabbare än Ferrari Daytona. Den första serien var utrustad med fyra 48IDF2 / 100 Weber-förgasare, en bländad motorhuvudöppning och en separat bakspoiler. Oscar-Indien-versionen introducerades på hösten av 1978. En svart skinndäckad instrumentbräda bytte ut den föregående valnötteringspanelen. Träpanelen kom tillbaka i Vantage på åttiotalet och gav ett lyxigt utseende. Oscar-Indien-versionen fick också en liten ökning av kapaciteten. Denna linje producerades fram till 1989. Namnet Vantage hade redan använts för ett antal Aston Martin-bilar, men det var en separat modell. Även om den bygger på Aston Martin V8 har de många detaljförändringarna skapat en unik körupplevelse. En av de mest slående funktionerna var den utplattade motorhuven. Även om Vantage-modellerna inte importerades i USA, är de berättigade till införande enligt DOT-reglerna för visa och visa i de flesta stater. Mellan 1986 och 1989 producerades en Vantage Volante konvertibel version. Sex mekaniskt jämförbara bilar byggdes tidigare för en specialorder, men var inte regelbundet tillgängliga fram till dess. Produktionsversionen hade en ännu djupare främre spoiler än Vantage, ännu större hjulbågar och utökade sidokjolar. I 1987 fick prins Charles of Wales en Vantage Volante, men på hans förfrågan utan bredare hjulbågar, främre luftdamm och sidokjolar på produktionsbilen. Denna bil blev känd som "Prince of Wales Spec", av vilken 26 andra bilar byggdes. Dessa anses nu allmänt som det mest önskvärda av alla V8-modeller från 70 och 80.

Köper en Aston Martin V8?

Aston Martin V8

E & R Classics, din Aston Martin Classic Bil specialist!

Klicka här för att se vår inventering

Aston Martin V8 Zagato var en stor tourer från 80s. Endast 52-kupéer och 37-konvertibler byggdes mellan 1986 och 1990. Coupéen avslöjades för första gången på Genèves Motor Show i 1986, konvertiblen följde senare. V8 Zagato var baserad på Aston Martin V8, men med en kropp gjord av den berömda Zagato. Designen var en vinkel, modern tolkning av Aston Martin DB4 GT Zagato från 1960s. Zagato drivs av en 430 hk V8-motor med dubbla choke Weber-förgasare, bra för en toppfart på 300 km / h. Det var en lyxbil med ett nytt pris på 156,600 USD. Den senare konvertibelen såldes för 171,000 USD. I 1998 köpte komiker Rowan Atkinson den första producerade högerkörningsbilen med chassinummer 20013 och konverterade den till Aston Martin Owners Club-serien C2. Konverteringen utfördes av Aston Martin Works Service och de totala omräkningskostnaderna uppgick till cirka 220,000 GBP.

Vilka är fördelarna med att köpa en Aston Martin V8 bil hos ER Classics?
- Ett bra sortiment av klassiska bilar till salu
- Alla bilar kontrolleras noga av mekanikerna i vår egen verkstad
- MOT, svetsning och inredning för din Aston Martin V8 bil
- Vår specialiserade gammaldagsmekanik kan ta hand om alla förfaranden
- Vi kan ta hand om reparationer, underhåll och anpassade behov
- Komplett restaurering av din Aston Martin V8 bil
- Vi kan leverera din klassiska bil till något europeiskt land