Translated by Google Translate

NL EN US DE FR PL CZ ES PT IT SE HU GR RO SK JP CN AE IL

E & R Classics
Kleiweg 1 5145NA Waalwijk, Nederländerna
+31 416 751 393

Söndag 1 november (All Saints Day) EXTRA ÖPPNA från 12 till 00
Gå till inventering Sälj min bil

Austin Healey 100 / 6

British Motor Corporation såg Austin Healey som en integrerad del av deras sortiment, så när företagets motors strategi förändrades var det uppenbart att den stora sportbilen skulle behöva bytas också. I 1956 blev 100 / 4 Austin Healey 100 / 6. Den gamla A90 fyra anses vara föråldrad, så den ersattes med en ny rak sex av ungefär samma storlek.

Austin Healey Classic Bilar Till Salu

Redesignen innefattade en 2-tums hjulbassträckning och ompositionering av några komponenter i svansen för att göra plats för tillägg av små "+ 2" bakre skopsäten. Styling för Austin Healey 100 / 6 var i stort sett densamma som det föregångare, förutom ett nytt ovalt galler, fast vindruta, val av trådspets- eller stålskivhjul och en bulkt huva med ett litet funktionellt luftintag vid främre. Den stora skillnaden var den nya 6-cylindermotorn. Detta var BMC: s stora C-serie storbilenhet; ett stort 2.64-litris gjutjärnsjobb med överdragsventil, kraftfullare än den gamla stora fyra (102 vs 90 hästkrafter). Precis som på BN2 var en 4-växellåda standard, även om det var på Austin Healey 100 / 6 (betecknad BN4) ett extra alternativ.

Köper en Austin Healey 100 / 6?

Hösten 1957 tog två viktiga utvecklingar. Först kom ett stort strategiskt drag eftersom BMC bestämde sig för att centralisera sammansättningen av alla sina sportbilar; Detta innebar att Austin Healey-produktionen flyttades från Longbridge till MG-fabriken vid Abingdon. Vid ungefär samma tid verkade en mycket förbättrad motor, med ett reviderat cylinderhuvud och effektivare manifolding som ökade toppkraft till 117 bhp och gav en mer sportig vridmomentleverans. Två-sätaren återvände som ett tillägg till linjen känd som BN6, medan montering av BN4 suspenderades tills den befintliga inventeringen rensades.

AUstin Healey 100-6

E & R Classics, din Austin Healey Classic Car specialist!

Klicka här för att se vår inventering

Vilka är fördelarna med att köpa en Austin Healey 100-6 bil på ER Classics?
- Ett bra sortiment av klassiska bilar till salu
- Alla bilar kontrolleras noga av mekanikerna i vår egen verkstad
- MOT, svetsning och inredning för din Austin Healey 100-6 bil
- Vår specialiserade gammaldagsmekanik kan ta hand om alla förfaranden
- Vi kan ta hand om reparationer, underhåll och anpassade behov
- Komplett restaurering av din Austin Healey 100-6 bil
- Vi kan leverera din klassiska bil till något europeiskt land