NL EN US DE FR PL CZ ES PT IT SE HU GR RO SK JP CN AE IL

E & R Classics
Kleiweg 1 5145NA Waalwijk, Nederländerna
+31 416 751 393

Köp din klassiska bil säkert online Kontakta oss via e-post eller telefon | På grund av covid-19 regler är vårt showroom stängt
Gå till inventering Sälj min bil

Chevrolet Corvette

Corvette är en två-dörrs sportbil. Bilen har tillverkats sedan 1953. Den första generationen av Corvette heter C1. Modellen tillverkades från 1953 till 1962. De första två åren inkluderade C1 inte en V8-motor. V8-motorn kom som ett alternativ för bilen 1955 vilket förbättrade bilens acceleration. 1956 introducerade Chevrolet ett nytt exteriör för Corvette. Från 1956 inkluderade bilen valfria funktioner som kraftfönster och manuell växellåda med fyra hastigheter. Corvetten reviderades 1958. Interiören inkluderade små förändringar som en ny ratt och instrumentbräda. Det yttre på bilen ändrades också med till exempel en längre frontend. Baksidan av bilen reviderades helt 1961.

Chevrolet Classic Bilar till salu

Från 1963 till 1967 tillverkades den andra generationen av Corvette. C2 var totalt sett mindre än C1. Bilen designades av Larry Shinoda och fick namnet Sting Ray. Namnet Sting Ray hänvisar till sportbilen Corvette Stingray Racer som designades av Bill Mitchell. Stingray Racer hade ett stort inflytande på utformningen av den andra generationen av Chevrolet Corvette. Bilen var en coupé som innehöll dolda strålkastare och ventilationsluckor som inte fungerade. I slutet av 1963 blev luftkonditionering en valfri funktion för bilen. 1966 inkluderade bilen också valfria nackstöd.

Köper du en Chevrolet Corvette?

Den tredje generationen av Chevrolet Corvette tillverkades 1968 till 1982. C3 var den första bilen som använde T-toppen med avtagbara takpaneler. Motorn och chassit på C3 var jämförbar med föregångaren C2. C3 hade emellertid en annan kropp och inre jämfört med Corvette C2. Den tredje generationen använde också namnet Stingray, men som ett ord. 1970 reviderades C3 Stingray med förbättringar såsom omdesignade säten. Användningen av krom-stötfångare avslutades 1973. C4 tillverkades 1984 till 1996. Bilen ombyggdes helt. C4 hade 43 prototyper på grund av kvalitetsproblem och delförsening.

Chevrolet Corvette

E & R Classics, din Chevrolet Classic Car-specialist!

Klicka här för att se vår inventering

Vilka är fördelarna med att köpa en Chevrolet Corvette-bil på ER Classics?
- Ett bra sortiment av klassiska bilar till salu
- Alla bilar kontrolleras noga av mekanikerna i vår egen verkstad
- MOT, svetsning och interiör för din Chevrolet Corvette bil
- Vår specialiserade gammaldagsmekanik kan ta hand om alla förfaranden
- Vi kan ta hand om reparationer, underhåll och anpassade behov
- Komplett restaurering av din Chevrolet Corvette-bil
- Vi kan leverera din klassiska bil till något europeiskt land