NL EN US DE FR PL CZ ES PT IT SE HU GR RO SK JP CN AE IL

E & R Classics
Kleiweg 1 5145NA Waalwijk, Nederländerna
+31 416 751 393

Köp din klassiska bil säkert online Kontakta oss via e-post eller telefon | På grund av covid-19 regler är vårt showroom stängt
Gå till inventering Sälj min bil

Ferrari Testarossa

Ferrari Testarossa är en 12-cylindrig sportmotor i mitten av motorn. Produktionen startade 1984, som efterträdare till Ferrari Berlinetta Boxer. Ursprungligen producerad 1984 till 1991, med två modellrevisioner efter slutet av Testarossa-produktionen och introduktionen av Ferrari 512 TR och Ferrari F512 M, producerad från 1992 till 1996. Nästan 10.000 enheter (Testarossas, 512 TR och F512 Ms) var tillverkad, vilket gör den till en av de mest producerade Ferrari-modellerna i historien, trots sitt höga pris och exotiska design. Ferrari F512 M säljs 1995 för 220,000 2 USD. Testarossa är en 1984-dörrars coupé som hade premiär på Paris Auto Show 5. Alla Testarossa-versioner hade en bakmonterad, 1992-växlad manuell växellåda. Den bakre mittmotorn, bakhjulsdriven layouten håller tyngdpunkten mitt i bilen. Den ursprungliga Testarossa konstruerades om 512 och släpptes som Ferrari 512 TR. F1994 M introducerades på Paris Auto Show 512. F12 M var Ferrari sista 50-cylindriga bil, förutom Ferrari F1996, Ferrari Enzo och LaFerrari, med Ferrari sista plattmotor. Ferrari Testarossa ersattes 550 av den främre motorn 1950 Maranello coupé. Testarossa bör inte förväxlas med Ferrari TR "Testa Rossa" från slutet av 1960-talet och början av XNUMX-talet, som var GT-sportbilar.

Ferrari Classic Bilar Till Salu

Namnet Testarossa (som betyder "rött huvud" på italienska) kommer från de rödmålade kamöverdrag på platt-12-motorn. Testarossa kan spåra sina rötter tillbaka till fel i 512i BB i 1981. Problemen som måste lösas innefattade en stuga som blev alltmer het och bristen på bagageutrymme. För att lösa dessa problem måste Testarossa vara större än sin föregångare, Berlinetta Boxer. Pininfarinas kropp var en avvikelse från curvaceous boxaren. Sidostängerna ibland som sträckte sig från dörrarna till de bakre fendersna behövdes för regler i flera länder som förbjöd stora öppningar på bilar. Testarossa hade dubbla radiatorer på baksidan med motorn i stället för en enda radiator på framsidan. Strålarna gav cool luft till de bakre sidoväggarna, varigenom motorn överhettades. Ett enda unikt tillskott till den nya designen var en högmonterad backspegel på förarsidan och i 1987 förenad med en passagerarsidor baksätspegel. Testarossa, precis som sin föregångare, använde dubbla axeln för fram och bakfjädring. När den introducerades i 1985, hade Testarossa magnesium enkelbult-knockoff-hjul med Michelin TRX-systemet. I 1986 behöll hjulen samma konstruktion men ändras till en standard 410mm-diameter, med en bredd på 200mm fram och 250mm på baksidan. 1988.5-modellen upphängdes och hjulen byttes igen från enkelbult knockoff-inställningen till standard Ferrari fem bultmönster. Ferrari Testarossa Spider är den enda officiella konvertibla varianten av Testarossa. Bilen gjordes till Gianni Agnelli, chef för Fiat då, som en present. Testarossa Spider hade ett silver exteriör, en vit magnolia läderinredning med en mörkblå rand som löper över de matta svarta dynorna, och en vit topp som manuellt kunde stuvas bort. Fordonet levererades till Agnelli i 1986. Många kunder begärde sin egen Testarossa Spider, men Ferrari avböjde var och en av dem. Den officiella Spider var inte annorlunda mekaniskt än den normala Testarossas som var tillgänglig på den europeiska marknaden.

Köper en Ferrari Testarossa?

Priset på Ferrari Testarossa i 1989 var USD 181,000. Även om det var framgångsrikt på vägen, såg Testarossa inte på racerbanor. Som Ferrari's topprankare under 1980s, gjorde bilen många framträdanden i popkulturen, framför allt i arkadspelet OutRun och i 3rd-säsongen av Miami Vice.

Ferrari Testarossa

E & R Classics, din Ferrari Classic Specialist!

Klicka här för att se vår inventering

Vilka är fördelarna med att köpa en Ferrari Testarossa bil hos ER Classics?
- Ett bra sortiment av klassiska bilar till salu
- Alla bilar kontrolleras noga av mekanikerna i vår egen verkstad
- MOT, svetsning och inredning för din Ferrari Testarossa bil
- Vår specialiserade gammaldagsmekanik kan ta hand om alla förfaranden
- Vi kan ta hand om reparationer, underhåll och anpassade behov
- Komplett restaurering av din Ferrari Testarossa bil
- Vi kan leverera din klassiska bil till något europeiskt land