Translated by Google Translate

NL EN US DE FR PL CZ ES PT IT SE HU GR RO SK JP CN AE IL

E & R Classics
Kleiweg 1 5145NA Waalwijk, Nederländerna
+31 416 751 393

Augusti 15 (antagande) SHOWROOM OPEN - juli och augusti ÖPPEN som vanligt
Gå till inventering Sälj min bil

Ford Mustang 1966

1966 Mustang debuterade med måttliga trimbyten, inklusive ett nytt galler, sidorutsmyckning, hjulöverdrag och gaslock. En kryssmässig trehastighets autoöverföring blev tillgänglig för 225 hp V8. Kodmotorens 289 "hipo" -kodmotor erbjöds med en automatisk c4-överföring, den hade starkare internals och en hipo automatisk växellåda kan identifieras genom att servoens yttre hölje är märkt med en 'C'. Den långa varaktiga krockaxeln som möjliggjorde den höga vridningen 289 för att göra hästkraften den var känd för, var inte vänlig för en icke-stallvarvtalsautomatisk vridmomentomvandlare. "HiPo" skulle kunna upptäckas mycket enkelt av den 1-tum tjocka (25 mm) vibrationsdämparen, frånvaron av en vakuumförskjutningsenhet på dubbelpunktsfördelaren.

Ford Mustang Classic Bilar Till Salu

Med ventilen täcker, finns det ett stort bokstav "K" som stämplas mellan ventilfjädrarna, som tillsammans med skruvar i studs (jämfört med en pressad stift för andra 289) för de justerbara vipparmarna. Ett stort antal nya färg- och inbyggnadsfärger, ett AM / 8-track ljudsystem och en av de första AM / FM mono bilradioerna erbjöds också. Det tog också bort Falcon instrumentklustret; De tidigare valfria funktionerna, inklusive rundmätare och vadderade solskyddsmedel, blev standardutrustning. Mustang cabriolet skulle vara den bästsäljande i 1966 med 72119 såld.

Köper en Ford Mustang 1966?

1965 och 1966 Mustangs är differentierade av variationer i utsidan, trots liknande design. Dessa variationer inkluderar emblemet på kvartplattorna bakom dörren. I 1965 var emblemet en enda vertikal krombit, medan i 1966 var emblemet mindre i höjd och hade tre horisontella staplar som sträckte sig från designen, som liknade en "E". De främre ingångsgallerna och ornamenten var också olika. 1965-frontgallret använde ett "bikakemönster", medan 1966-versionen var en "slitsad" stil. Medan båda modellåren använde "Horse and Corral" -emblemet på gallret, hade 1965 4-stavar som sträcker sig från vardera sidan av korralet, medan de på 1966 avlägsnades. 1966 såg introduktionen av "High Country Special" begränsad upplaga, 333 av dem såldes i Colorado, Wyoming och Nebraska.

Ford Mustang 1966

E & R Classics, din Ford Classic bilspecialist!

Klicka här för att se vår inventering

Vilka är fördelarna med att köpa en Ford Mustang 1966-bil hos ER Classics?
- Ett bra sortiment av klassiska bilar till salu
- Alla bilar kontrolleras noga av mekanikerna i vår egen verkstad
- MOT, svetsning och inredning för din Ford Mustang 1966 bil
- Vår specialiserade gammaldagsmekanik kan ta hand om alla förfaranden
- Vi kan ta hand om reparationer, underhåll och anpassade behov
- Komplett restaurering av din Ford Mustang 1966 bil
- Vi kan leverera din klassiska bil till något europeiskt land