Translated by Google Translate

NL EN US DE FR PL CZ ES PT IT SE HU GR RO SK JP CN AE IL

E & R Classics
Kleiweg 1 5145NA Waalwijk, Nederländerna
+31 416 751 393

Augusti 15 (antagande) SHOWROOM OPEN - juli och augusti ÖPPEN som vanligt
Gå till inventering Sälj min bil

Ford Mustang 1968

Under mitten av 1968 modellåret kunde en dragkörning till gatan beställas med 428cu tillval i (7.0 L) Cobra Jet-motor som officiellt klassificerades på 335hp. Alla dessa Mustangs utfärdes R-koder på deras VIN # s.
1967- och 1968-modellerna upphörde med "Pony Interior" till förmån för ett nytt deluxe inredningspaket, vilket innehöll speciella färgalternativ, trimstål av borstat rostfritt stål (1967) eller woodgrain (1968), sätesknappar, lutningsratt och specialpanel . 1968-modellerna som producerades under 1968 var också det första året för att inkorporera 3-punktlap- och axelbälten i motsats till standardbandet.

Ford Mustang Classic Bilar Till Salu

Luftkonditioneringsalternativet var fullt integrerat i bindestrecket, högtalarna och stereouppgraderingen uppgraderades, och unika centrum- och overhead-konsoler var alternativ. Fastback-modellen erbjöd möjligheten av ett bakre nedfällbart säte, och konvertibeln var tillgänglig med fällbara glasfönster. Förbi var Rally-Pac, eftersom det nya instrumentklustret hade bestämmelser om en valfri räknare och klocka. Dess storlek och form utesluter också installationen av tillbehöret ovanpå rattstången. Bekvämlighetsgruppen med fyra varningslampor för låg bränsle, säkerhetsbältespåminnelse, parkeringsbromsen släpptes inte och dörrbrädan fanns på instrumentpanelen eller, om man beställde den tillvalskonsol och A / C, var lamporna monterade på konsolen .

Förändringar för 1968-modellen ökade säkerheten med ett tvåtaligt energiabsorberande ratt, tillsammans med nyinförda axelbälten. Andra ändringar inkluderar främre och bakre sidor, "FORD" -bokstäverna avlägsnades från huven, backspegel flyttad från ram till vindrutan, en 302 cu i V8-motorn var nu tillgänglig och C-Stripe-grafik tillsattes.

Köper en Ford Mustang 1968?

California Special Mustang, eller GT / CS, visuellt visades på Shelby-modellen och såldes endast i västliga stater. "High Country Special", såldes i Denver, Colorado. Medan GT / CS endast var tillgänglig som en coupe, var modellen "High Country Special" tillgänglig i snabbback och konvertibla konfigurationer i 1966 och 1967 och endast som en coupe i 1968.

Mustang-fastbacken fick populär kulturstatus när den användes i brotts thriller Bullitt. Lt. Frank Bullitt, spelad av skådespelaren Steve McQueen, körde en modifierad Highland Green 1968 Mustang GT-snabbback med 390 cu i 4V-motorn och jagade två hitmen i en svart 1968 Dodge Charger i filmens biljakt genom San Francisco gator.

Ford Mustang 1968

E & R Classics, din Ford Classic bilspecialist!

Klicka här för att se vår inventering

Vilka är fördelarna med att köpa en Ford Mustang 1968-bil hos ER Classics?
- Ett bra sortiment av klassiska bilar till salu
- Alla bilar kontrolleras noga av mekanikerna i vår egen verkstad
- MOT, svetsning och inredning för din Ford Mustang 1968 bil
- Vår specialiserade gammaldagsmekanik kan ta hand om alla förfaranden
- Vi kan ta hand om reparationer, underhåll och anpassade behov
- Komplett restaurering av din Ford Mustang 1968 bil
- Vi kan leverera din klassiska bil till något europeiskt land