NL EN US DE FR PL CZ ES PT IT SE HU GR RO SK JP CN AE IL

E & R Classics
Kleiweg 1 5145NA Waalwijk, Nederländerna
+31 416 751 393

Köp din klassiska bil säkert online Kontakta oss via e-post eller telefon | På grund av covid-19 regler är vårt showroom stängt
Gå till inventering Sälj min bil

Jaguar XJS

Jaguar presenterade XJ-S 1975 som fungerade som en efterföljare av Jaguar E-Type. Designen och utvecklingen av bilen leds av William Heynes. Den första serien inkluderade en V12-motor med valet mellan manuell eller automatisk växellåda. Bilen accelererar från 0 till 97 km / h på 7.6 sekunder och har en toppfart på 230 km / h. XJ-S lanserades under bränslekrisen. Kungarna bakom fönstren resulterade i det faktum att tyska myndigheter vägrade att godkänna XJS. Detta ledde till att varje tysk köpare var tvungen att få väggodkännande för varje enskild bil.

Jaguar Classic Cars till salu

Jaguars XJ-S andra serie tillverkades 1981 till 1991 och inkluderade flera förändringar jämfört med den första serien. XJ-S byttes namn till XJ-S HE på grund av High-Efficiency V12-motorn. Motorn resulterade i mycket bättre bränsleekonomi och kraftuttaget ökades till 295 hk (263 hk i Nordamerika). Flera förändringar gjordes också på bilens yttre och inre, till exempel de fem-talade legeringshjulen och krominsatserna på den övre delen av stötfångarna.

Köper jag en Jaguar XJS?

Den tredje serien av XJS lanserades 1991. Återigen gjordes flera förändringar såsom de förstorade bakre sidofönstren. Fästningarna kvar, eftersom designern Geoff Lawson beskrev dem som en del av bilens karaktär. Bilen fick en ny motor och växellådan fick en uppdatering. XK8 blev efterföljaren av XJS efter flera år.

Jaguar XJS

E & R Classics, din Jaguar Classic Car-specialist!

Klicka här för att se vår inventering

Vilka är fördelarna med att köpa en Jaguar XJS-bil på ER Classics?
- Ett bra sortiment av klassiska bilar till salu
- Alla bilar kontrolleras noga av mekanikerna i vår egen verkstad
- MOT, svetsning och interiör för din Jaguar XJS bil
- Vår specialiserade gammaldagsmekanik kan ta hand om alla förfaranden
- Vi kan ta hand om reparationer, underhåll och anpassade behov
- Komplett restaurering av din Jaguar XJS-bil
- Vi kan leverera din klassiska bil till något europeiskt land