NL EN US DE FR PL CZ ES PT IT SE HU GR RO SK JP CN AE IL

E & R Classics
Kleiweg 1 5145NA Waalwijk, Nederländerna
0031416751393

Köp din klassiska bil säkert online Kontakta oss via e-post eller telefon | På grund av covid-19 regler är vårt showroom stängt
Gå till inventering Sälj min bil

Mercedes-Benz 230 SL

Produktionen av Mercedes-Benz 230SL började i juni 1963 och slutade på 5 januari 1967. Chassit baserades på W111 sedan-plattformen, med en reducerad hjulbas, återcirkulerande kulstyrning, dubbelarmad framhjulsupphängning och en oberoende enkelkopplad svänghjulsaxel med svängbar kompensatorfjäder. Dubbelkretsbromssystemet hade främre skivbromsar och kraftburna bakre trumbromsar. Mercedes-Benz 230SL erbjöds med en fyrhastighet manuell växellåda, eller en valfri, mycket lyhörd vätskekopplad fyrhastighets automatisk växellåda, som var populär speciellt i USA. Från maj 1966 var ZF S5-20 femväxlad manuell växellåda tillgänglig som ett extra alternativ, vilket var särskilt populärt i Italien.

Mercedes-Benz Classic Bilar Till Salu

2.308cc-vridmomentet baserades på Mercedes-Benz 'värdiga M180 inline-6 med 4-huvudlager och mekanisk Bosch multi-portbränsleinsprutning. Mercedes-Benz gjorde ett antal modifieringar för att öka kraften, inklusive ökad förskjutning från 2.197cc, och med ett helt nytt cylinderhuvud med högre kompressionsförhållande, förstorade ventiler och en modifierad kamaxel. En bränsleinsprutningspump med 6-plungers i stället för 2 monterades, vilket gjorde det möjligt att placera munstyckena i cylinderhuvudet och "skjuta" bränslet genom inloppsröret och öppna ventiler direkt i förbränningskamrarna.

Köper en Mercedes-Benz 230SL?

Mercedes-Benz chefsingenjör Rudolf Uhlenhaut, demonstrerade kapaciteten hos Mercedes-Benz 230SL på den täta 3-kvart mil Annemasse Vétraz-Monthoux-banan 1963.

Mercedes-Benz 230SL

E & R Classics, din Mercedes-Benz klassiska bilspecialist!

Klicka här för att se vår inventering


Vilka är fördelarna med att köpa en Mercedes-Benz 230SL-bil på ER Classics?
- Ett bra sortiment av klassiska bilar till salu
- Alla bilar kontrolleras noga av mekanikerna i vår egen verkstad
- MOT, svetsning och inredning för din Mercedes-Benz 230SL bil
- Vår specialiserade gammaldagsmekanik kan ta hand om alla förfaranden
- Vi kan ta hand om reparationer, underhåll och anpassade behov
- Komplett restaurering av din Mercedes-Benz 230SL bil
- Vi kan leverera din klassiska bil till något europeiskt land