NL EN US DE FR PL CZ ES PT IT SE HU GR RO SK JP CN AE IL

E & R Classics
Kleiweg 1 5145NA Waalwijk, Nederländerna
+31 416 751 393

Köp din klassiska bil säkert online Kontakta oss via e-post eller telefon | På grund av covid-19 regler är vårt showroom stängt
Gå till inventering Sälj min bil

Mercedes-Benz SL

Mercedes-Benz SL-klass har tillverkats sedan 1954. En amerikansk importör, Max Hoffman, kom med den första idén med bilen som skulle skapa en tonad Gran Prix-bil. Den första modellen i SL-klass var 300 SL. 300 SL var känd för sina gullwing dörrar. Inom SL-klass tillverkades flera varianter av fordonet. Förkortningen SL förklarades aldrig av Mercedes. Antagandet var att bokstäverna stod för Sport Leicht. Sedan 2017 tros det dock att förkortningen står för de tyska orden “Super Leicht”, på engelska super light. Bilen har sex generationer.

Mercedes-Benz Classic Bilar Till Salu

1954 blev den första generationen av SL-klassen ett faktum med kupéen som inkluderade dörrar med mås. Tre år senare fungerade 300 SL-roadsteren som kupéen. Efter uppkomsten av fyrcylindern 190 SL 1955 började produktionen av SL-klass öka. Produktionen av 190 SL och 300 SL slutade 1963. Inte länge därefter kom 230 SL. Bilen som inkluderade en låg midjelinje och stora böjda växthusfönster hade också en sexcylindrig motor. Bilens design gjordes av Paul Bracq. Efter några års produktion fick Mercedes-motorn en större förskjutning. Detta resulterade i att namnet ändrades till 250 SL. På bara ett år fick bilen ytterligare en förskjutningsökning vilket resulterade i namnbyte till 280 SL. Efter 250 SL gjordes ändringar av bilens inre, såsom instrumentbrädans stoppning och ratt. I den tredje generationen, som var från 1971 till 1989, förbrukades bilen med flera fördelar. Bilen inkluderade till exempel moderna fyra bromsar och större skivor. Dessutom var bilens yttre byggd med ett färgsystem som var utformat för att ge mer skydd mot rost. Trots att det fanns ett speciellt system för att förhindra rost kämpade bilarna fortfarande med en viss mängd rost.

Köper du en Mercedes-Benz SL?

Från 1989 till 2002 producerades återigen flera variationer. 500 SL fick mycket uppmärksamhet på grund av dess elektriska fönster, speglar, säten och tak. Det anmärkningsvärda med fjärde generationen var det faktum att R129-modellen var den första som hade en automatisk rullstångsutrustning vid övergång. Rullstången kan också sänkas eller höjas manuellt om föraren föredrog det. Hursomhelst så garanterades en ren bild av bilen. 1994 gjordes små förändringar på utsidan, till exempel baklyktorna. I Europa ersattes 300 SL av SL 280 och SL 320. SL 500 var kvar, precis som andra modeller som SL 600. I SL-klass anpassades vissa modeller av AMG. Men dessa bilar är begränsade och sällsynta. Den femte generationen, R230, inkluderade några nya funktioner som en utdragbar hårddisk och ABC (aktiv kroppskontroll). Efter 2004 inkluderade de nyare modellerna en 7-växlad växellåda som var efterföljaren av 5-växlad växellådan. Mellan 2008 och 2011 fick R230 en ansiktslyftning med en reviderad motor och en ny front. Bilen innehöll också ny strålkastare och ett nytt hastighetskänsligt styrsystem. Den sjätte generationen inkluderade R231. Bilen tillverkades nästan helt av aluminium, vilket ledde till att bilen väger mindre än föregångaren. Dessutom har bilen till exempel ett anpassningsbart vindrutetorknings- / tvättsystem och ett FrontBass-system. Den nya modellen står i kontrast till föregångaren längre och bredare. Bilen fick en ansiktslyftning 2016. För sin yttre har bilen en reviderad frontend, frontgrillbehandling och större icke-funktionella sidoventiler.

Mercedes-Benz SL

E & R Classics, din Mercedes-Benz klassiska bilspecialist!

Klicka här för att se vår inventering

Vilka är fördelarna med att köpa en Mercedes-Benz SL-bil på ER Classics?
- Ett bra sortiment av klassiska bilar till salu
- Alla bilar kontrolleras noga av mekanikerna i vår egen verkstad
- MOT, svetsning och interiör för din Mercedes-Benz SL bil
- Vår specialiserade gammaldagsmekanik kan ta hand om alla förfaranden
- Vi kan ta hand om reparationer, underhåll och anpassade behov
- Fullständig restaurering av din Mercedes-Benz SL-bil
- Vi kan leverera din klassiska bil till något europeiskt land