NL EN US DE FR PL CZ ES PT IT SE HU GR RO SK JP CN AE IL

E & R Classics
Kleiweg 1 5145NA Waalwijk, Nederländerna
+31 416 751 393

Köp din klassiska bil säkert online Kontakta oss via e-post eller telefon | På grund av covid-19 regler är vårt showroom stängt
Gå till inventering Sälj min bil

MG MGB Cabriolet

MGB är en sportbil som lanserades av MG Cars i maj 1962 för att ersätta MGA. Introducerad som en 4-cylindrig roadster tillkom en coupé med 2 + 2 sittplatser 1965. Den 6-cylindriga MGC debuterade 1967; ett senare derivat utrustat med den Buick-baserade Rover V8 gjordes från 1973-1976.
MGB-produktion fortsatte till oktober 1980 olika av British Motor Corporation och dess efterträdare, British Motor Holdings och British Leyland Motor Corporation.

Vid tidpunkten för introduktionen var MGB en relativt modern design med en monokockkonstruktion i stället för den traditionella konstruktionen på ramkonstruktionen som användes på både MGA och MG T-typerna och MGBs rival, Triumph TR-serien. Den lätta konstruktionen minskar tillverkningskostnaderna samtidigt som den ökar fordonets totala styrka. Vindfönster var standard, och en bekväm förarutrymme erbjöd gott om benrum. En pakethylla monterades bakom sätena.

MG Classic Cars till salu

MGB: s prestanda ansågs livlig vid introduktionen, med en tid på 0–60 km / h på drygt 11 sekunder, med hjälp av bilens relativt låga vikt. Hantering var en av MGB: s starka sidor. Den 3-lager 1798 cc B-serien motorn producerade 95 hk (71 kW) vid 5,400 rpm. Motorn uppgraderades i oktober 1964 till en femlager vevaxel i ett försök att förbättra tillförlitligheten. En majoritet av MGB exporterades till USA. 1974, när amerikanska standarder för utsläpp av luftföroreningar blev strängare, avstämdes MGB: er på den amerikanska marknaden för överensstämmelse. Förutom en markant minskad prestanda, fick MGB en tum i körhöjd och de distinkta gummistötfångarna som kom att ersätta krom för alla marknader.

Köper en MG MGB Cabriolet?

MGB var en av de första bilarna för att ha kontrollerade krumplingszoner avsedda att skydda föraren och passageraren i en 30 mph-effekt med en fast barriär.

Kombinerad produktionsvolym av MGB, MGC och MGB GT V8-modeller var 523,836-bilar. En mycket begränsad produktion "återuppväckningsmodell" med endast 2,000-enheter gjorda, kallad RV8, tillverkades av Rover i 1990. Trots likheten i utseendet till roadster hade RV8 mindre än 5 procent delar utbytbarhet med den ursprungliga bilen.

MG MGB Cabriolet

E & R Classics, din MG Classic Car-specialist!

Klicka här för att se vår inventering


Vilka är fördelarna med att köpa en MG MGB Cabriolet bil hos ER Classics?
- Ett bra sortiment av klassiska bilar till salu
- Alla bilar kontrolleras noga av mekanikerna i vår egen verkstad
- MOT, svetsning och inredning för din MG MGB Cabriolet bil
- Vår specialiserade gammaldagsmekanik kan ta hand om alla förfaranden
- Vi kan ta hand om reparationer, underhåll och anpassade behov
- Komplett restaurering av din MG MGB Cabriolet bil
- Vi kan leverera din klassiska bil till något europeiskt land