NL EN US DE FR PL CZ ES PT IT SE HU GR RO SK JP CN AE IL

E & R Classics
Kleiweg 1 5145NA Waalwijk, Nederländerna
+31 416 751 393

Köp din klassiska bil säkert online Kontakta oss via e-post eller telefon | På grund av covid-19 regler är vårt showroom stängt
Gå till inventering Sälj min bil

Triumph TR2

Triumph TR2 är en sportbil som tillverkades av Standard Motor Company i Storbritannien mellan 1953 och 1955. Bilen använde en dubbla SU-karburatorversion av 121 cid 4-cylindern Standard Vanguard-motorn inställd för att öka dess effekt till 90 bhp. Kroppen monterades på ett väsentligt separat chassi med spiralfjädrad oberoende upphängning fram och en bladfjäder levande axel bak. Endera tråd eller skivhjul kan levereras. Standardöverföringen var en 4-hastighet manuell enhet men överstigning var tillgänglig på toppväxeln som ett alternativ. Lockheed trumbromsar monterades runt.

Triumph Classic Cars till salu

Triumph TR2 var utformad för att utmana MG på sportbil exportmarknaden till Nordamerika. Det byggdes också på att Sir John Black, chef för Standard Motor Company, gjorde ett bud på Morgan Motor Company och misslyckades. Så han skulle behöva bygga sin egen sportbil som kunde konkurrera med MG. Triumph gjorde redan Triumph Roadster, men det var ute daterat och underdriven. Sir John Black ville ha en överkomlig sportbil, så han inledde en prototyp som skulle byggas. Chassit var en förkortad version av Standard Åtta; motorn var Standard Vanguard 2-liter; och en tvåsitsig kropp skapades runt detta. Det namngavs 20TS, avslöjade på 1952 London Motor Show.

Köp en Triumph TR2?

Ett år senare avslöjades TR2. Det hade bättre utseende; ett enkelt stegar-typ chassi; en längre kropp och en större start. Det var älskat av amerikanska köpare, och blev den bästa vinnaren för Triumph.

Triumph TR2

E & R Classics, din Triumph Classic Car-specialist!

Klicka här för att se vår inventering


Vilka är fördelarna med att köpa en Triumph TR2 bil på ER Classics?
- Ett bra sortiment av klassiska bilar till salu
- Alla bilar kontrolleras noga av mekanikerna i vår egen verkstad
- MOT, svetsning och inredning för din Triumph TR2 bil
- Vår specialiserade gammaldagsmekanik kan ta hand om alla förfaranden
- Vi kan ta hand om reparationer, underhåll och anpassade behov
- Komplett restaurering av din Triumph TR2 bil
- Vi kan leverera din klassiska bil till något europeiskt land