Translated by Google Translate

NL EN US DE FR PL CZ ES PT IT SE HU GR RO SK JP CN AE IL

E & R Classics
Kleiweg 1 5145NA Waalwijk, Nederländerna
+31 416 751 393

Oktober 3 (German Unity Day) ÖPPEN - Söndag oktober 4 EXTRA OPEN (12: 00-16: 00)
Gå till inventering Sälj min bil

Volkswagen Beetle

The Beetle, officiellt Volkswagen Type 1, är en ekonomibil som produceras av Volkswagen från 1938 - 2003. Med över 21.000.000-enheter som tillverkas i en luftkyld, bakåtriktad bakhjulsdrift är Beetle den längsta och mest tillverkade bilen i en enda designplattform världen över.

Volkswagen Classic Bilar Till Salu

Trots att bägaren var utformad i 1930, började produktionen i signifikanta tal i 1945. Beetle var internt namngiven Volkswagen Type 1, och marknadsfördes helt enkelt som "Volkswagen". Senare modeller betecknades VW 1200, 1300, 1500, 1302 eller 1303. Bägaren blev allmänt känd i sitt hemland som Käfer och marknadsfördes senare som sådan i Tyskland. I 1950 var VW Beetle bekvämare och kraftigare än de flesta andra små bilar på den europeiska marknaden. Det var en toppsäljare i USA, vilket berodde på stor framgång med hög byggkvalitet och innovativ reklam.

Köper en Volkswagen Beetle?

VW Beetle innehöll en bakre, bakhjulsdrift, luftkyld 4-cylinder, boxermotor i ett 2-dörrkropp med en platt framruta som rymmer 4-passagerare och ger bagageförvaring under främre hylsan och bakom baksidan sittplats. Front- och bakfjädring med torsionsstänger tillsammans med främre stabiliseringsstång - ger oberoende upphängningar vid alla hjul. Vissa initiala egenskaper ändrades senare, inklusive mekaniska trumbromsar, delrutor bakrutor, mekaniska riktningsindikatorer och den icke-synkroniserade växellådan. Under sin produktion marknadsförde VW Beetle med en manuell växellåda 4-hastighet. Från 1961 VW erbjöd en valfri version av Saxomat halvautomatisk växellåda: en vanlig fyrhastighets manuell växellåda kopplad till en elektromagnetisk koppling med en centrifugalkoppling som används för tomgang. Tidig 1967 erbjöd Volkswagen en valfri halvautomatisk växellåda, som var en tre-stegs manuell kopplad till en elektromatisk koppling och momentomvandlare.

Volkswagen Beetle

E & R Classics, din Volkswagen Classic Car specialist!

Klicka här för att se vår inventering


Vilka är fördelarna med att köpa en Volkswagen Beetle bil på ER Classics?
- Ett bra sortiment av klassiska bilar till salu
- Alla bilar kontrolleras noga av mekanikerna i vår egen verkstad
- MOT, svetsning och inredning för din Volkswagen Beetle bil
- Vår specialiserade gammaldagsmekanik kan ta hand om alla förfaranden
- Vi kan ta hand om reparationer, underhåll och anpassade behov
- Komplett restaurering av din Volkswagen Beetle bil
- Vi kan leverera din klassiska bil till något europeiskt land