NL EN US DE FR PL CZ ES PT IT SE HU GR RO SK JP CN AE IL

E & R Classics
Kleiweg 1 5145NA Waalwijk, Nederländerna
0031416751393

Köp din klassiska bil säkert online Kontakta oss via e-post eller telefon | På grund av covid-19 regler är vårt showroom stängt
Gå till inventering Sälj min bil

Volkswagen Beetle

The Beetle, officiellt Volkswagen Type 1, är en ekonomibil som produceras av Volkswagen från 1938 - 2003. Med över 21.000.000-enheter som tillverkas i en luftkyld, bakåtriktad bakhjulsdrift är Beetle den längsta och mest tillverkade bilen i en enda designplattform världen över.

Volkswagen Classic Bilar Till Salu

Även om Beetle designades på 1930-talet startade produktionen i stort antal 1945. Beetle hette internt Volkswagen Type 1 och marknadsfördes helt enkelt som "Volkswagen". Senare modeller betecknades VW 1200, 1300, 1500, 1302 eller 1303. Beetle blev allmänt känt i sitt hemland som Käfer och marknadsfördes senare i Tyskland. På 1950-talet var VW Beetle bekvämare och kraftfullare än de flesta andra småbilar på den europeiska marknaden. Det förblev en toppsäljare i USA, tack vare mycket av dess framgång med hög byggkvalitet och innovativ reklam.

Köper en Volkswagen Beetle?

VW Beetle presenterade en bakomliggande, bakhjulsdriven, luftkyld fyrcylindrig boxermotor i en 4-dörrars karosseri med en platt frontruta, som rymmer 2 passagerare och ger bagageförvaring under främre motorhuven och bakom den bakre sittplats. Främre och bakre fjädring innehöll torsionsstänger tillsammans med främre stabilisatorstång - vilket ger oberoende upphängningar på alla hjul. Vissa ursprungliga funktioner reviderades därefter, inklusive mekaniska trumbromsar, bakrutor med delat fönster, mekaniska riktningsindikatorer och den icke-synkroniserade växellådan. Under hela produktionen marknadsförde VW Beetle med en 4-växlad manuell växellåda. Från 4 erbjöd VW en valfri version av Saxomat halvautomatiska växellåda: en vanlig fyrväxlad manuell växellåda kopplad till en elektromagnetisk koppling med en centrifugalkoppling som används för tomgång. I början av 1961 erbjöd Volkswagen en valfri halvautomatisk växellåda, som var en treväxlad manuell kopplad till en elektrisk koppling och vridmomentomvandlare.

Volkswagen Beetle

E & R Classics, din Volkswagen Classic Car-specialist!

Klicka här för att se vår inventering


Vilka är fördelarna med att köpa en Volkswagen Beetle bil på ER Classics?
- Ett bra sortiment av klassiska bilar till salu
- Alla bilar kontrolleras noga av mekanikerna i vår egen verkstad
- MOT, svetsning och inredning för din Volkswagen Beetle bil
- Vår specialiserade gammaldagsmekanik kan ta hand om alla förfaranden
- Vi kan ta hand om reparationer, underhåll och anpassade behov
- Komplett restaurering av din Volkswagen Beetle bil
- Vi kan leverera din klassiska bil till något europeiskt land