NL EN US DE FR PL CZ ES PT IT SE HU GR RO SK JP CN AE IL

E & R Classics
Kleiweg 1 5145NA Waalwijk, Nederländerna
0031416751393

Köp din klassiska bil säkert online Kontakta oss via e-post eller telefon | På grund av covid-19 regler är vårt showroom stängt
Gå till inventering Sälj min bil

Volkswagen Karmann Ghia

Volkswagen Karmann Ghia är en 2 + 2-kupé och konvertibel marknadsförd från 1955-1974 av Volkswagen. Kombinera chassi och mekanik av typ 1 (Beetle), styling av Luigi Segre från den italienska carrozzeria Ghia och handbyggda karosserier av tyska tränare Builder Karmann.
Karmann Ghia utsågs internt till Typ 14. År 1961 introducerade Volkswagen en variant, Type 34 - med vinklad kaross och baserad på den nyligen introducerade Type 3-plattformen.
Produktionen fördubblades strax efter introduktionen, och blev den mest importerade bilen i USA. Amerikanska industridesigner Walter Dorwin Teague valde typ 14 för sin lista över världens vackraste designprodukter.
Över 445.000 Karmann Ghias producerades i Tyskland utan att inkludera typen 34-varianten. Karmann Brasilien producerade 41.600 bilar lokalt för Sydamerika mellan 1962-1975.

Volkswagen Classic Bilar Till Salu

Typen 14 debuterade på Paris Auto Show i oktober 1953 som ett stilkoncept skapat för Ghia av Luigi Segre.

I de tidiga 1950-erna producerade Volkswagen sin ekonomibil, typ 1 (Beetle). Med en ökning av levnadsstandarden i efterkrigstidningen föreslog chefer på Volkswagen att lägga till en halobil till sitt modellutbud, och samarbetade med tyska coachbuilder Karmann för tillverkningen.
I motsats till Beetle's maskinsvetsade kropp med bultskärmar, var Karmann Ghias kroppspaneler stångsvetsade, handformade och smidade med engelska tenn i en tidskrävande process som motsvarar högre tillverkare, vilket resulterade i Karmann Ghia högre pris.
Designen och prototypen mottogs väl av Volkswagen-chefer, och i augusti 1955 tillverkades den första typ 14 i Osnabrück, Tyskland. Över 10.000 XNUMX exempel såldes det första året.
Typ 14 marknadsfördes som en praktisk och snygg 2 + 2 snarare än en sann sportbil. När de delade motorer växte typ 14s motorförskjutning samtidigt med typen 1 (Beetle), som slutligen anlände till en förskjutning av 1584cc, som producerar 60 hk.
I augusti 1957 introducerade VW en konvertibel version av Karmann Ghia. Utvändiga förändringar 1961 omfattade bredare och finnade frontgaller, högre och mer rundade bakljus och strålkastare flyttade till en högre position - med tidigare modeller och deras lägre strålkastarplacering kallas lowlights. Den italienska designern Sergio Sartorelli, designern av typ 34, övervakade de olika omformningarna av typ 14.

Köper en Volkswagen Karmann Ghia?

1967 Typ 14 Karmann Ghia cabriolet har fått ökad kännedom om amerikansk tv som den bil som drivs av CONTROL Agent 86 Maxwell Smart i öppningskrediterna i tredje och fjärde säsongen av Get Smart.

I 1970 integrerade större baklyktor backljusen och större omslagssignaler. Större och bredare baklyktor ökade sidosikten och samtidigt ersatte stora fyrkantiga stötdämpare de jämna runda originalen. För endast den amerikanska modellen inkluderades 1973-modifieringar som anfördes av National Highway Traffic Safety Administration, som innebar energiabsorberande stötdämpare. En mattbelagd pakethylla ersatte baksätet.
Late 1974 bilen ersattes av Porsche 914 och Golf / Rabbit-baserade Scirocco.

Volkswagen Karmann Ghia

E & R Classics, din Volkswagen Classic Car-specialist!

Klicka här för att se vår inventering


Vilka är fördelarna med att köpa en Volkswagen Karmann Ghia bil på ER Classics?
- Ett bra sortiment av klassiska bilar till salu
- Alla bilar kontrolleras noga av mekanikerna i vår egen verkstad
- MOT, svetsning och inredning för din Volkswagen Karmann Ghia bil
- Vår specialiserade gammaldagsmekanik kan ta hand om alla förfaranden
- Vi kan ta hand om reparationer, underhåll och anpassade behov
- Komplett restaurering av din Volkswagen Karmann Ghia bil
- Vi kan leverera din klassiska bil till något europeiskt land