NL EN US DE FR PL CZ ES PT IT SE HU GR RO SK JP CN AE IL

E & R Classics
Kleiweg 1 5145NA Waalwijk, Nederländerna
+31 416 751 393

Köp din klassiska bil säkert online Kontakta oss via e-post eller telefon | På grund av covid-19 regler är vårt showroom stängt
Gå till inventering Sälj min bil

Volkswagen Golf

Volkswagen Golf är en liten familjebil som tillverkats av den tyska tillverkaren Volkswagen sedan 1974. Den ursprungliga Golf Mk1 ersatte Volkswagen Beetle. Golf är den bästsäljande modellen från Volkswagen. Till en början bestod Golf-produktionen till stor del av tre-dörrars kombi-modeller. Andra varianter är en 5-dörrars kombi, kombi, cabriolet och sedan.

Volkswagen Classic Bilar Till Salu

Golf 1
I maj 1974 släppte Volkswagen den första generationen Golf som modern ersättning för Volkswagen Beetle. Senare variationer inkluderade Golf GTI, en dieselversion, Jetta-versionen av notchbacksedan och Golf Cabrio. I USA och Kanada såldes Golf Mk1 som Volkswagen Rabbit och i Mexiko som Volkswagen Caribe. Mellan 1984 och 2009 producerades en ansiktslyftad version av Golf Mk1 i Sydafrika som Citi Golf.

Köper du en Volkswagen Golf?

Golf 2
Den andra generationen Golf kom i september 1983. Denna modell hade en större hjulbas medan Golf 1: s övergripande utseende behölls i en mer rundad form. Även om de flesta vänsterdrivna marknaderna redan var utrustade med Golf 2 i slutet av 1983, kom denna modell inte till Storbritannien förrän i mars 1984. Golf 2 GTI hade från början ett 1.8-liters 8-ventils bränsle insprutningsmotor och 1985 såg en version med 16 ventiler. De första fyrhjulsdrivna golfarna kom också samma år. Det fanns ingen Golf 2-baserad cabrioletmodell; istället fortsatte Golf 1 Cabrio under hela produktionskörningen av Golf 2.

Volkswagen Golf

E & R Classics, din Volkswagen Classic Car-specialist!

Klicka här för att se vår inventering

Vilka är fördelarna med att köpa en Volkswagen Golfbil på ER Classics?
- Ett bra sortiment av klassiska bilar till salu
- Alla bilar kontrolleras noga av mekanikerna i vår egen verkstad
- MOT, svetsning och interiör för din Volkswagen Golf bil
- Vår specialiserade gammaldagsmekanik kan ta hand om alla förfaranden
- Vi kan ta hand om reparationer, underhåll och anpassade behov
- Komplett restaurering av din Volkswagen Golfbil
- Vi kan leverera din klassiska bil till något europeiskt land