NL EN US DE FR PL CZ ES PT IT SE HU GR RO SK JP CN AE IL

E & R Classics
Kleiweg 1 5145NA Waalwijk, Nederländerna
+31 416 751 393

Köp din klassiska bil säkert online Kontakta oss via e-post eller telefon | På grund av covid-19 regler är vårt showroom stängt


1958 Mercedes Benz 220SE Ponton

Presenterades i september 1958 och inleddes i produktion strax efter, Mercedes Benz 1958SE Ponton 220 har en intressant historia som gör dessa bilar önskvärda bland klassiska bilsamlare. Dessa cabrioleter och coupéer kallas ofta ”Ponton” -bilar, vilket har att göra med framramens underramsdesign. När det först kom ut, liknade en kvick tysk journalist det med en ponton eller bro som spänner över motorfacket. 1958 220SE Ponton var mer äventyrlig i stil än salonger. Cabriolet och kupéer i denna serie kom med många alternativ att välja bland inklusive monterat bagage, 2-tonfärg, en främre bänkstol och vitvägg för att bara nämna några. Intressant nog tillverkades endast 830 Ponton Coupes från 1958 till 1960 och endast 1112 Cabriolets tillverkades under samma tid. Totalt fanns det 1942 enheter, av det antalet är det oklart hur många som finns idag. Om du funderar på att köpa en Mercedes Benz 1958SE Ponton från 220 har du kommit till rätt ställe.

Vill du köpa en klassisk Mercedes?

På grund av den sällsynta karaktären av delar och material för 1958 Mercedes Benz 220SE Ponton är det viktigt att hitta det mest kompletta exemplet. En sak som köpare ofta förbiser när de köper är vindrutetorkarna; vara säker på att de fungerar. Dessa delar är svåra att hitta och är ganska invecklade. Se också till att krom finns på bilen, eftersom kromdelarna för dessa kupéer och cabrioleter kan vara mycket kostsamma. Naturligtvis, som med alla klassiska bilar, vill du se till att chassin och motornumren matchar. På dessa speciella bilar är chassinumret också stämplat på gaffelstöd ovanför plattan och motorplattan är också stämplad på vevhuset ovanför plattan. Mercedes 220SE-modellerna är också benägna att rosta, så var noga med att inspektera bilen helt.

Mercedes Benz Classic Cars Till salu